0 In Bloggen/ Brød og boller/ Livet

· HAVREBOLLER OG FORVENTNINGENS GLÆDE:

Vejret er kedeligt for tiden men fuglene synger jo selv på en møgvejrsmandag, så jeg nyder en friskbagt bolle i mit eget elskelige selskab og glæder mig ved alt det glædelige der sker i mit liv for tiden.

Jeg er træt af skole nu, som i tossetræt, men snart er akademikerlivet slut og det der venter hjælper på motivationen til eksamenskedsommeligheder. Så det roder jeg med for tiden hvis jeg da ikke koncentrerer mig om sjovere projekter som husbyggeriet. Det er absolut ikke kedeligt! Al dokumentation er klar og forhåbentlig er det snart tid til at starte byggeriet…

Det er som om at alverdens livsprojekter sker nu, så et øjebliks refleksion over hvor heldig man er nu og da er en god idé. Det er nemlig ikke altid at projekter som eksempelvis husbyggeri er problemfrie – for ventetiden er trættende og det er altså ikke bagateller man roder med skulle jeg hilse at sige – og i al sin komplicerede simplicitet er det et hus der skal bygges, men i realiteten er det jo et hjem og det kan ikke bagatelliseres. Så er et fornyet, positivt perspektiv godt og det skal til i kreationen af et hjemmeligt hjem. Snart er jo også tid til at hilse barnet vi venter velkommen til verden. Et drengebarn er det faktisk og det er jo bare en fornøjelse at glæde sig til! “Forventningens glæde…” er nok den kliché der definerer mit liv for tiden og det er ikke så tosset.

I al roderiet er det jo ikke alverdens tid man har til kreativitet, men sød selvforkælelse har man dog altid tid og appetit til og en møgvejrsmandag som nu er den perfekte undskyldning for at bage en portion havreboller smagt til med kokos og rosiner.

Havreboller med kokos og rosiner · 4

· Ingredienser:
300 g. hvedemel
100 g. havregryn
50 g. kokosmel
50 g. kokossukker
5 g. tørgær
2 dl. mælk
1 æg
75 g. tempereret smør
ca. 75 g. valgfri tørret frugt som eksempelvis rosiner
Pensling: 1 æg

Ovn temperatur: 175°C · Varmluft

· Instruktioner:
Mel, gryn, kokosmel og -sukker og gær blandes godt og suppleres med mælk og æg.

Ælt ingredienserne til en dej og suppler med tempereret smør.

Nu bliver du lykkelig for en maskine…

Nu skal dejen hygge sig 1 times tid.

​Dejen æltes på ny og formes nu til 10 boller som placeres på en bageplade med bagepapir og hæver i 30 minutter til.

Pensl med æg og bag bollerne i 15 minutter.

Havreboller med kokos og rosiner · 2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply