0 In Desserter og lækkerier

· CITRON OG INGEFÆR KARAMELLER:

Citron og ingefær karameller · 2Nu for tiden hvor vejret ikke kan beslutte sig for hvad humør det er i og typisk bare regner af kedsomhed, kan man godt blive træt og føle sig så grå og trist og som vejret selv, men nu er det som om, at vejret er i forårshumør og jeg elsker det!

I køleskabet kedede en ensom citron sig, men da den hilste på den altid energiske ingefær i en portion søde karameller, var det som fornyet livsglæde for den sure citrusfrugt.

Det glædelige ved karameller er, at man kan variere smagene og når man har smagt en karamel lavet af kvalitet, kærlighed og god tid, garanterer jeg at kreativiteten kommer til live med lysten til at kombinere frugt, bær, nødder, te, urter, krydderier, chokolade og hvad ved jeg…

Det smager altså lidt af lykke (og meget af ingefær…) at tage sig et sødt øjeblik til at nyde en hjemmelavet karamel. Og så er man jo fri for at spekulere på hvad der er af skidt og kanel i de fabriksfabrikerede.

Selvom Karamelleriet nu ikke er et kedeligt alternativ…

Og kanel er da nok ikke så dumt et krydderi til en julekaramel… Dekoreret med chokolade og kirsebær?

Men skidt nu med det! Den tid, den glæde…

Nu er det tid til friske citruskarameller med ingefærsmag og det er absolut også glædeligt!Citron og ingefær karameller · 5· Ingredienser:
1 dl. fløde
100 g. sukker
½ dl. ingefærsaft
½ dl. citronsaft
50 g. glukosesirup
Portion: ca. 25 karameller

· Ingredienser:
Fløde, sukker, ingefær- og citronsaft og glukosesirup simrer ved medium varme til karamellen har en temperatur på ca. 120°.

Temperaturen har en relevans for karamellens konsistens og til dette er det praktisk at investere i et digitalt termometer til bolcher og karameller.

Husk at rode i karamellen nu og da…

Hæld karamelmassen i en form på ca. 15 x 15 cm. med bagepapir og placer den i køleskabet i minimum 6 timers tid.

Skær karamellen i stykker og pak dem fint ind i cellofan/pergamentpapir.

Jeg håber, at de smager!

Har I en god idé til en karamelvariant, skal I være velkomne til at kommentere!Citron og ingefær karameller · 7

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply