1 In Brød og boller

· GRYDEBRØD:

Grydebrød · 1Ja, så er det altså tid til grydebrød.

Brødet alle entusiastiske brødbagere med gryder elsker!

Og jeg er glad for brød. Tosseglad.
Og glad for smør. Godt med smør.

Faktisk er det jo nok smør med brød hos mig, for jeg er jo glad for det skidt.
Spørg selv nordmanden.

Kunne man dog bare leve af brød og smør, så var livet perfekt.

Og træt af det bliver man jo aldrig, for brødet kan varieres for altid…

Det simple ’basis’ brød er så godt som identisk fra opskrift til opskrift men så er det jo faktisk bare at være kreativ med korn og kerner, krydderier, urter, frugt og bær, nødder og chokolade…

Denne variant er dog så simpel som det er muligt, for det skal nemlig bruges til en frokost favorit.

Ja, hvad mon det er?

Nu kan I starte med brødet og så skal I nok snart få glæde af favoritten… Grydebrød · 7· Ingredienser:
5 g. frisk gær
4 dl. vand
400 g. hvedemel
100 g. valgfri mel · eksempelvis grahamsmel
10 g. salt

Ovn temperatur: 250/225°C · Almindelig

· Instruktioner:
Den friske gær røres i vandet og blandes med mel, valgfri mel og salt.

Dejen røres godt evt. på en maskine til den har konsistens som grød.

Kys dejen godnat og placer den på køl i 10 timers tid.

Godmorgen!

Nu hvor dejen er frisk og glad skal den have en times tid ved almindelig rumtemperatur.

Mel køkkenbordet godt til, ’vend’ dejen om sig selv 4 gange og kom den tilbage i den melede skål.

Det hjælper at have dejen på et melet stykke bagepapir.

Nu skal dejen have en times tid til…

I ventetiden placeres gryden i ovnen som varmes til en temperatur på 250°C.

Tag den (pokkers varme!) gryde ud af ovnen, mel den til, kom dejen i og husk låget!

Brødet bages i 30 minutter.

Befri nu gryden for låget, reducer temperaturen til 225°C og bag 15 minutter til.

Nu hvor brødet er bagt skal I altså vente 2 timers tid med at smage…

Ja, det tager 100 år, men brødet bliver perfekt! Grydebrød · 3

Grydebrød · 6

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    · FROKOST FAVORIT: – Memories of Emily Ann
    16. april 2017 at 10:04

    […] Har I bagt det lækre grydebrød? […]

  • Leave a Reply