0 In Desserter og lækkerier

· RABARBERCHUTNEY:

Rabarberchutney · 5For godt og vel et års tid siden rodede jeg i en have der havde levet sit eget liv i 50 års tid, og hvad der dog ikke gemte sig af hyggeligheder…

Det var i det nye, gamle hus i den nye, gamle have og apropos så er alt nu klar til at starte husbyggeriet!
Vi har ventet et års tid, men nu har vi simpelthen det offentliges ord for at alle kedsommelige dokumentationer er gode nok til at vi kan bygge.
Jeg er hysterisk glad!

Og hvor er jeg dog også glad for, at jeg for et års tid siden møgvejrshyggede med at hilse på snegle og frøer, smage på skovjordbær og dufte til blomster for i alt rodet gemte sig nemlig rabarber.
Friske, økologiske, danske rabarber direkte fra egen have!
Hvis det ikke er idyl, jeg så ved jeg ikke hvad.
Ja, det er vel mormors kolonihavehus.
Ikke min mormor, men skidt nu med det.

Og heldig som jeg er, er der rabarber igen i år.
Hus og have er væk, men rabarberne ventede på mig og hvor har jeg dog savnet min sødsyrlige ven!
Krydret chutney, sommerlig saft, velsmagende marmelade, sød sirup til den sure skýr og hvad har vi…
Vi starter med en chutney!Rabarberchutney · 3· Ingredienser:
4 stængler rabarber
1 rødløg
¾ dl. vand
85 g. rørsukker
2 stjerneanis
Korn af ½ vaniljestang

· Instruktioner:
Rabarber og løg soigneres og skæres i skiver.

Kog dem med vand, sukker, stjerneanis og vaniljekorn med stang på minimum/medium varme i 15-20 minutters tid.Rabarberchutney · 11

Rabarberchutney · 1Velbekomme og nyd smagen af idyl!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply