0 In Desserter og lækkerier/ Kage

· MANDELKAGE MED SYRENCREME:

Mandelkage med syrencreme · 1Jeg elsker at sæsonens lækkerier som frugter og bær skal nydes nu hvor det er friskt og bare venter på folks madglæde!

Spiser man sæsonbaseret, som det nu er muligt, lever maden og jeg er tosset med den fornemmelse af naturlighed.
Og har I syrener, er det nu I skal have glæde af den spiselige blomst!
Den skal nemlig i en kage.

Kagen er dog ikke som jeg håbede…
Jeg håbede på dekorativ perfektion og den er simpelthen et rod.
Men som perfektionist påminder jeg mig selv, at selv roderi kan være velsmagende og et perfekt eksempel er denne kage.

For som jeg nyder den nu, med alverdens tid i sommerligt vejr og vinden hilser på med en duft af syrener, så smager kagen altså af lykke.

Server den med kærlighed.

Velbekomme!Mandelkage med syrencreme · 7

Mandelkage med syrencreme · 5· Ingredienser:
200 g. rørsukker
3 æg
200 g. mandelmel
Smagsneutral olie
400 g. mascarpone
150 g. flormelis
Korn af 1 vaniljestang
Saft og skal af 1 citron
1 dl. syrensirup

Ovn temperatur: 175°C · Almindelig

· Syrensirup:
2 dl. vand
50 g. almindeligt sukker
½ dl. citronsaft 4 ’buketter’ syrenblomster
Portion: ca. 1 dl.Mandelkage med syrencreme · 8· Instruktioner:
Til siruppen koges vand, sukker, citronsaft og blomster i 15 minutters tid og passeres gennem en sigte i steriliseret emballage.

Æg og sukker piskes cremet og blandes med mandelmel.

Fordel kagedejen i 4 forme af ca. 15 cm. med bagepapir og olie.

Kagerne bages i 15 minutters tid.

Evt. kommes dejen i én form og bages i 30-35 minutter.

Mascarpone, flormelis og syrensirup piskes til en creme og fordeles på kagerne.

Vente 1 times tid, så kagerne ikke kommer direkte fra ovnen.
Det er cremen ikke glad for.

Dekorer med friske syrenblomster og server!
Mandelkage med syrencreme · 11

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply